16 April 2020 Current Affairs

These are the important current affairs questions of 16th April 2020 which will be useful in your upcoming competitive exams. General Knowledge and Current affairs PDF link for the month of February is given at the bottom of this page and can be downloaded by clicking on it.

1. In which national park of India has the country’s first “quarantine facility” for animals established recently?

A) Kaziranga National Park

B) Jim Corbett National Park

C) Dudhwa National Park

D) none of these

2. Which country is the largest producer and Emporter of “Hydroxychloroquine” drug in the world?

A) India

B) China

C) Italy

D) none of these

3. Which birth anniversary of Dr. Bhim Rao Ambedkar was celebrated on 14 April 2020?

A) 129th

B) 130th

C) 131st

D) none of these

4. On which date was “World Blood Disease Day” celebrated recently?

a) April 13

B) April 14

C) April 15

D) none of these

5. Recently which state government has announced to launch “employment generation scheme”?

A) Bihar

B) Uttar Pradesh

C) Maharashtra

D) none of these

6. Who has recently become the new CEO of Union Bank of India?

a) Anurag Mishra

b) Birupaksha Mishra

c) Vinay Kumar

D) none of these

7. Where is India’s first “remote health monitoring system” recently installed?

A) Kanpur

B) Lucknow

C) Rishikesh

D) none of these

8. The father of modern architecture “Rifat Chadirji” died due to coronavirus on April 11, 2020, he belonged to which country?

A) Bangladesh

B) India

C) Iraq

D) none of these

9. Former Attorney General “Ashok Desai”, who was honored with Padma Bhushan, recently died on which date?

a) 11 April 2020

b) 13 April 2020

c) 15 April 2020

D) none of these

10. former Union Minister of Congress “MV Rajasekharan” recently died on which date?

a) 11 April 2020

b) 13 April 2020

c) 14 April 2020

D) none of these

11. Who has recently developed “Digital Stethoscope Ayusink” .Nalada?

a) IIT Chennai

b) IIT Bombay

C) IIT Kanpur

D) none of these

12. Which state has recently started a trial of “plausible” treatment of coronavirus?

A) Kerala

B) Uttar Pradesh

C) Maharashtra

D) none of these

Answer: 1- (b), 2- (a), 3- (a), 4- (b), 5- (a), 6- (b), 7- (c), 8- (c) , 9- (B), 10- (B), 11- (B), 12- (A)

March 2020 Current Affairs PDF: Download- Click Here

February 2020 Current Affair PDF : Download- Click Here

January 2020 Current Affairs PDF: Free download- Click Here

General Knowledge PDF (500 Questions): Download- Click Here

Leave a Reply