4 MAY 2020 CURRENT AFFAIRS

These are the important current affairs questions of 4th May 2020 which will be useful in your upcoming competitive exams. General Knowledge and Current affairs PDF link for the month of February is given at the bottom of this page and can be downloaded by clicking on it.

पूरा वीडियो देखने के लिए क्लिक करें

1. Justice Ajay Kumar Tripathi died recently due to corona virus, whose member was he?

(a) NITI Aayog

(b) Central Vigilance Commission

(c) Lokpal

(d) None of these

2. Which product of Kashmir has been recently given the “GI tag”?

(a) Apple

(b) Walnuts

(c) Saffron

(d) None of these

3. The “Terracotta” of which place has been recently given the “GI tag”?

(a) Kolkata (West Bengal)

(b) Gorakhpur (Uttar Pradesh)

(c) Jaipur (Rajasthan)

(d) None of these

4. “Dennis Goldberg” Who died recently?

(a) player

(b) Poet

(c) Social worker

(d) None of these

5. Which country has recently demanded an international investigation into the origin of the corona virus epidemic?

(a) America

(b) Italy

(c) Australia

(d) None of these

6. Recently which female player has been nominated for the “Fed Cup Heart Award”?

(a) Sania Mirza

(b) Saina Nehwal

(c) PV Sindhu

(d) None of these

7. Who has recently become the first state to introduce “free health insurance”?

(a) Uttar Pradesh

(b) Maharashtra

(c) Kerala

(d) None of these

8. The Reserve Bank of India has recently canceled the license of which bank?

(a) CKP Cooperative Bank

(b) Yes Bank

(c) Both of the above

(d) None of these

9. The product of which state “Kovilpatti Kadalai Mittai” has recently been awarded “GI tag”?

(a) West Bengal

(b) Tamil Nadu

(c) Kerala

(d) None of these

10. On which date has the World Press Freedom Day recently been celebrated?

(a) 2 May

(b) 3 May

(c) 1 May

(d) None of these

Answers: 1- (c), 2- (c), 3- (b), 4- (c), 5- (c), 6- (a), 7- (b), 8- (a) , 9- (b), 10- (b)

हिंदी में पढ़े…

March 2020 Current Affairs PDF: Download- Click Here

February 2020 Current Affair PDF : Free Download- Click Here

January 2020 Current Affairs PDF: Free download- Click Here

General Knowledge PDF (500 Questions): Download- Click Here

By- The Best GyaN Team

Leave a Reply