5 April 2020 Current Affairs

These are the important current affairs questions of 5 April 2020 which will be useful in your upcoming competitive exams. General Knowledge and Current affairs PDF link for the month of February is given at the bottom of this page and can be downloaded by clicking on it.

1. Justice Rajesh Oswal has recently become the judge of the High Court of which state?

a) Jammu Kashmir

b) Uttar Pradesh

c) West Bengal

d) none of these

2. 112-year-old Bove Watten becomes the oldest living person in the world, it belongs to which country?

a) France

b) Britain

c) Japan

d) none of these

3. Which country will host the 2021 Asian Youth Games?

a) Japan

b) China

c) India

d) none of these

4. The Delhi government has recently announced how many rupees to all Rickshaw Drivers?

a) 1000

b) 2500

c) 5000

d) none of these

5. Which country has recently nationalized private hospitals due to corona virus?

a) India

b) Italy

c) Spain

d) none of these

6. The Central Government has recently reserved the jobs of which Union Territory for its original residents?

a) Delhi

b) Jammu Kashmir

c) Dadra and Nagar Haveli

d) none of these

7. Which anniversary has celebrated the establishment of diplomatic relations between India and China on 1 April 2020?

a) 68th

b) 70th

c) 72th

d) none of these

8. In which union territory, allowances and special rights of former Chief Ministers have been abolished recently?

a) Jammu Kashmir

b) Puducherry

c) Delhi

d) none of these

9. Who has recently become the new Human Resource Director (HRD) of National Thermal Power Corporation (NTPC)?

a) Arun Sinha

b) Dilip Kumar Patel

c) Ajit Kumar

d) none of these

10. Tony Lewis recently died at the age of 78 Who was he?

a) poet

b) mathematician

c) boxer

d) none of these

Answers: 1- (a), 2- (b), 3- (b), 4- (c), 5- (c), 6- (b), 7- (b), 8- (a) , 9- (b), 10- (b)

Leave a Reply