8 April 2020 Current Affairs

These are the important current affairs questions of 8 April 2020 which will be useful in your upcoming competitive exams. General Knowledge and Current affairs PDF link for the month of February is given at the bottom of this page and can be downloaded by clicking on it.

1. The Central Cabinet has recently passed an ordinance under which the salary of MPs will be reduced by what percentage?

a) 50%

b) 30%

c) 15%

d) none of these

2. When was the first meeting of the Central Cabinet held through video conferencing?

a) 5 April 2020

b) 6 April 2020

c) 7 April 2020

d) none of these

3. The Confederation of Indian Industry (CII) has estimated how many percent of jobs in India will not remain due to the recent lockout?

a) 36%

b) 25.5%

c) 52%

d) none of these

4. Which US zoo animal has recently been infected with the corona virus?

a) female bear

b) Camel

c) female tiger

d) none of these

5. Due to Corona Vasaras, how much the football players age limit has been increased for Tokyo Olympics

a) 24 years

b) 26 years

c) 28 years

d) none of these

6. Recently ‘Doorstep Service’ has been started by which bank?

a) State Bank of India

b) Allahabad Bank

c) Union Bank

d) none of these

7. Department of Telecommunications has recently developed a “Quarantine Alert System” with which company?

a) JIO

b) VODAFONE

c) C-DOT

d) none of these

8. Recently in which country will the “COP26 Climate Summit” be organized by the United Nations?

a) Scotland

b) India

c) Russia

d) none of these

9. “International Day of Sport for Development and Peace” has recently celebrated on which date?

a) 5 April

b) 6 April

c) 7 April

d) none of these

10. Which bank has been selected to collect funds donated to “PM Cares Fund”?

a) Indian Overseas Bank

b) Canara Bank

c) Allahabad Bank

d) none of these

Answers: 1- (b), 2- (b), 3- (c), 4- (c), 5- (a), 6- (a), 7- (c), 8- (a) , 9- (b), 10- (a)

March 2020 Current Affairs PDF: Download- Click Here

February 2020 Current Affair PDF : Download- Click Here

January 2020 Current Affairs PDF: Free download- Click Here

General Knowledge PDF (500 Questions): Download- Click Here

Leave a Reply