9 April 2020 Current Affairs

These are the important current affairs questions of 9 April 2020 which will be useful in your upcoming competitive exams. General Knowledge and Current affairs PDF link for the month of February is given at the bottom of this page and can be downloaded by clicking on it.

1. Born in the state of Kerala, “MK Arjun” died recently at the age of 84 years. Who was he?

a) musician

b) author

c) Cricketer

d) none of these

2. Who has recently announced the establishment of the first human camp called “Artemis” on the southern pole of the moon the year of 2024?

a) ISRO

b) NASA

c) CNSA

d) none of these

3. Which state government has recently set up ‘walk in sample kiosks”?

a) Uttar Pradesh

b) Kerala

c) Gujarat

d) none of these

4. 68-year-old “Mehmood Jibril” was recently died. He was the former Prime Minister of which country?

a) Livia

b) Sri Lanka

c) Myanmar

d) none of these

5. The World Health Organization (WHO) has recently announced the dedication of which year to “nurses” and “ANMs”?

a) 2021

b) 2020

c) 2022

d) none of these

6. Recently, the Prime Minister of which country has declared of emergency for 1 month in many areas of his country for prevention of Corona virus?

a) Japan

b) India

c) Italy

d) none of these

7. Who has become the new spokesperson of  the Ministry of foreign recently?

a) Amit Mishra

b) Anurag Shrivastava

c) Pranav Kumar

d) none of these

8. Bihar government has recently announced how many rupees to migrant workers?

a) 500

b) 1000

c) 1200

d) none of these

9. On which date has “World Health Day” been celebrated recently?

a) April 6

d) April 8

c) April 7

d) none of these

10. All the “weightlifters” of which country have been banned for “Tokyo Olympics 2021” due to doping?

a) Malaysia

b) Thailand

c) both of the above

d) none of these

Answers: 1- (a), 2- (b), 3- (b), 4- (a), 5- (b), 6- (a), 7- (b), 8- (b) , 9- (c), 10- (c)

March 2020 Current Affairs PDF: Download- Click Here

February 2020 Current Affair PDF : Download- Click Here

January 2020 Current Affairs PDF: Free download- Click Here

General Knowledge PDF (500 Questions): Download- Click Here

This Post Has One Comment

  1. राहुल शर्मा

    Nice

Leave a Reply