Top Ten Set-19 : Top 10 Questions

Top Ten Set-19 : Top 10 Questions
Thebestgyan

Top Ten Set-19 : Top 10 Questions

Important Current Affairs : Top Ten Questions/ Top 10 Questions

Special Current Affairs : Top Ten Set-19 is a collection of ten very important questions.

These questions are important for various State exams like UPPSC , BPSC , SSC, Delhi Police , Up Police , Upsssc , Uksssc etc.


Questions:

1. सितम्बर 2020 के दौरान Myntra के ब्रांड अम्बेसडर के रूप में किसे नियुक्त किया गया?

(a)            अनुष्का शर्मा      

(b)            आलिया भट्ट       

(c)             परणीती चोपड़ा 

(d)            कियारा आडवानी

2. सितम्बर 2020 के दौरान भारत और किस देश की नौसेना के मध्य INDRA NAVY नौसेना अभ्यास हुआ?

(a)            श्री लंका

(b)            जापान  

(c)             रूस      

(d)            बांग्लादेश

3. सितम्बर 2020 के दौरान क्रोएशिया में भारत के नए राजदूत के रूप में किसे नियुक्त किया गया?

(a)            निर्भय कुमार      

(b)            राज कुमार श्रीवास्तव      

(c)             एम सी त्रिपाठी  

(d)            इनमें से कोई नही

4. सितम्बर 2020 के दौरान पंजाब एंड सिंध बैंक के नए MD & CEO कौन बने है?

(a)            एस कृष्णन         

(b)            ऋचा श्रीवास्तव  

(c)             अश्वनी कुमार     

(d)            निर्मल सिंह

5. सितम्बर 2020 के दौरान भारत की पहली महिला एम्बूलेंस ड्राइवर के रूप में एम वीरलक्ष्मीको किस राज्य में नियुक्त किया गया है?

(a)            महाराष्ट्र

(b)            तमिलनाडु         

(c)             कर्नाटक 

(d)            केरल


17 February 2021 Currenrt Affairs in Hindi & English

16 February 2021 Currenrt Affairs in Hindi & English


6. सितम्बर 2020 के दौरान ब्रिटिश पत्रिका प्रोस्पेक्टने भारत के किस राज्य के स्वास्थ्य मंत्री को टाॅप थिंकर 2020 के रूप में नामित किया है?

(a)            उत्तरप्रदेश          

(b)            गोवा    

(c)             सिक्किम 

(d)            केरल

7. संविधान के रक्षक माने जाने वाले धर्मगुरु केशवानंद भारती का हाल ही में किस तिथि को देहांत हो गया?

(a)            4 सितम्बर 2020

(b)            5 सितम्बर 2020

(c)             6 सितम्बर 2020

(d)            7 सितम्बर 2020

8. सितम्बर 2020 के दौरान अखिल भारतीय टेनिस संघ ¼AITA½  का नया अध्यक्ष किसे चुना गया?

(a)            रवि सिन्हा         

(b)            अमित सोलंकी    

(c)             अनिल जैन         

(d)            अभिनव जैन

9. सितम्बर 2020 के दौरान टेलीकाॅम कंपनी वोडाफोन आइडिया ने अपना नाम बदलकर क्या रखा है?

(a)            VI        

(b)            VOID 

(c)             IV        

(d)            इनमें से कोई नही

10. सितम्बर 2020 के दौरान फाॅर्मुला वन इटैलियन गैंड प्रिक्स 2020 किसने जीती है?

(a)            कार्लोससैंज जूनियर         

(b)            लांस स्ट्रोक         

(c)             पियरे गैसली      

(d)            इनमे से कोई नही

Answers:- 1-(d), 2-(c), 3-(b), 4-(a), 5-(b), 6-(d), 7-(c), 8-(c), 9-(a), 10-(c) 


Top Ten Set-19 : Top 10 Questions In English 

Top Ten Set-19 : Top 10 Questions


Questions:

1. Appointed as the brand ambassador of Myntra during September 2020?

(a) Anushka Sharma

(b) Alia Bhatt

(c) Parineeti Chopra

(d) Kiara Advani

2. INDRA NAVY naval exercise between India and which country’s navy took place during September 2020?

(a) Sri Lanka

(b) Japan

(c) Russia

(d) Bangladesh

3. Who was appointed as the new Ambassador of India to Croatia during September 2020?

(a) Nirbhay Kumar

(b) Raj Kumar Srivastava

(c) MC Tripathi

(d) None of these

4. Who became the new MD & CEO of Punjab & Sindh Bank during September 2020?

(a) S. Krishnan

(b) Richa Srivastava

(c) Ashwani Kumar

(d) Nirmal Singh

5. In which state “M Veeralakshmi” has been appointed as India’s first female ambulance driver during September 2020?

(a) Maharashtra

(b) Tamil Nadu

(c) Karnataka

(d) Kerala

6. During September 2020, the British magazine “Prospect” named the health minister of which state of India as Top Thinker 2020?

(a) Uttar Pradesh

(b) Goa

(c) Sikkim

(d) Kerala

7. On which date did the religious leader Kesavananda Bharati, who is considered the defender of the Constitution, recently died?

(a) 4 September 2020

(b) 5 September 2020

(c) 6 September 2020

(d) 7 September 2020

8. Who was elected the new President of All India Tennis Association (AITA) during September 2020?

(a) Ravi Sinha

(b) Amit Solanki

(c) Anil Jain

(d) Abhinav Jain

9. What has the telecom company Vodafone Idea changed its name to during September 2020?

(a) VI

(b) VOID

(c) IV

(d) None of these

10. Who has won the Formula One Italian Gand Prix 2020 during September 2020?

(a) Carlosange Jr.

(b) lance stroke

(c) Pierre Gasli

(d) None of these

Answers:- 1-(d), 2-(c), 3-(b), 4-(a), 5-(b), 6-(d), 7-(c), 8-(c), 9-(a), 10-(c) 


प्रतिदिन सुबह 07:00 बजे सामान्य अध्ययन और करेंट अफेयर्स प्राप्त करने के लिए Thebestgyan Facebook Page और Instagram Page को follow करें। Thebestgyan.com वेबसाइट के लिए आपको Notification भेजने की अनुमति दें ताकि आप अपने ब्राउज़र के माध्यम से सीधे अपने फ़ोन पर सभी अपडेट की Notification प्राप्त कर सकें।


For you : Test Series (GK, Current Affairs)

E- Books : January to December 2020 Download: Click Here


Year 2020 Current Affairs

.

.

Current Affairs 2021 E-book By Thebestgyan

Leave a Reply